اگر ناکامی رقم بخورد، مسئولیت مستقیم چمنیان و تیم اوست و باید پاسخگوی عملکرد ضعیف خود باشند.
به گزارش ایران ورزشی تیم فوتبال نوجوانان ایران با شکستی تلخ و دور از انتظار مقابل عمان، در قعر جدول گروه خود قرار گرفت. این نتیجه، نه تنها امیدهای صعود به جام جهانی نوجوانان را به حداقل رسانده، بلکه زنگ خطر جدی برای حذف از جام ملتهای آسیا را نیز به صدا درآورده است.
در حالی که فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) با افزایش تعداد تیمهای حاضر در جام جهانی به 48 مسیر صعود را برای تیمهای آسیایی هموارتر کردهاند و دو تیم برتر هر گروه مستقیماً به جام جهانی راه مییابند، عملکرد تیم نوجوانان ایران بشدت ناامیدکننده بوده است.
نکته قابل توجه دیگر، قرعهای به ظاهر آسان برای تیم ملی نوجوانان بود. همگروهی با عمان، تاجیکستان و کره شمالی، این امید را در دلها زنده کرده بود که ایران بدون دردسر و به عنوان صدرنشین، راهی مرحله بعد شود اما تساوی مقابل کره شمالی و شکست اخیر برابر عمان، شرایط را به کلی تغییر داده و امیدها را به یأس تبدیل کرده است.
اکنون سرنوشت صعود به اما و اگر گره خورده است حتی پیروزی مقابل تاجیکستان نیز تضمینکننده حضور در جام جهانی نخواهد بود. تیم عباس چمنیان باید ضمن پیروزی بر تاجیکها، چشم به بازی کره شمالی داشته باشد و منتظر برد آنها بماند. در غیر این صورت، پیروزی با نتیجهای پرگل مقابل تاجیکستان تنها راه باقیمانده خواهد بود
.
اما نگرانیها به همینجا ختم نمیشود. تاجیکستان چند ماه پیش در جام کافا، تیم ایران را شکست داده و به نظر نمیرسد بازی آسانی در پیش باشد. اگر تیم ملی نتواند به جام جهانی صعود کند، این ناکامی بزرگی برای چمنیان خواهد بود، کسی که بقای او در نیمکت تیم ملی با اما و اگر همراه بود و عملکردش در این دوره، انتقادات زیادی را برانگیخته است.
عملکرد این تیم در قیاس با نسل درخشان تیم ملی نوجوانان تحت هدایت حسین عبدی، که با خلق شگفتی در جام جهانی نوجوانان، حتی موفق به شکست برزیل شد، بسیار ضعیفتر به نظر میرسد.
علاوه بر این، لیست تیم ملی برای این مسابقات نیز با ابهامات فراوانی همراه است. غیبت کادرفنی تیم ملی در لیگ نوجوانان، حضور بازیکنان بدون تیم و شایعاتی پیرامون ارتباط کاری سرمربی نوجوانان با یک باشگاه متمول لیگ برتری، همگی سؤالات بیپاسخی را مطرح میکنند. همچنین برگزاری اردوها در مجموعهای متعلق به همان باشگاه، بر ابهامات دامن زده است.
به گفته کارشناسان، لیست فعلی تیم ملی میتوانست بسیار بهتر از این باشد. به عنوان مثال، هیچ نمایندهای از آکادمی کیا، قهرمان لیگ نوجوانان تهران، در این لیست حضور ندارد. غیبت بازیکنانی همچون ویهان رضی، ارشیا نقدی و مهرداد آقامحمدی از کیا و مانی عبادی، محراب بادله، مهدی چشمبراه و علی دستمرزه از پرسپولیس، سؤالاتی را در خصوص معیارهای انتخاب بازیکنان مطرح میسازد که قطع به یقین چمنیان باید به آن به روشنی پاسخ دهد.
در نهایت اگر ناکامی رقم بخورد، مسئولیت مستقیم چمنیان و تیم اوست و باید پاسخگوی عملکرد ضعیف خود باشند. هرچند که جامعه فوتبال امیدوار است فاجعه رقم نخورد، معجزه شود و تیم نوجوانان از بحران عبور کرده و به جام جهانی برود. پاسخ این سؤالات، در روزهای آینده مشخص خواهد شد.